Te iubesc, dar…Te iubesc, însă…

Există oameni care afirmă că te iubesc și oameni care își manifestă iubirea.

Diferența între cele două categorii, este diferența între iluzie și împlinire.

Iubirea manifestată se întâmplă în Aici și Acum. Amânarea este doar un pretext care arată indisponibiltate afectivă.

În viața acestor oameni, la nivel inconștient sau conștient, există alte priorități și nu iubirea sau prezența ta.

Oricât de nobil ar părea motivul amânării: începând de la nașterea unui copil: “nu pot să-mi părăsesc soția însărcinată”, “nu pot să-mi las copilul până nu dă examenul”, “nu pot să-mi las jobul și să mă mut în orașul în care locuiești”, “nu pot să-mi părăsesc soțul care tocmai a fost anunțat că a rămas șomer, “nu am puterea de a spune da relației noastre acum pentru că nu m-am împăcat cu mine…”, etc., sunt doar argumente pentru a susține o situație confortabilă din perspectiva cunoscutului pentru cel ce le invocă.

Acest “nu încă” vorbește despre acea persoană și nevoile ei și nu despre tine. Tu poți alege să aștepți, manifestând aceeași energie a lipsei de asumare care corespunde și nevoilor tale sau să fii disponibil pentru o persoană liberă de obligații care are același nevoi ca și tine.

Frimiturile de la mesele relaționale ale celorlalți, fie că este vorba despre propriul copil, sau despre persoana iubită, arată felul în care te valorizezi și felul în care te percepi.

Foamea afectivă este o stare psihologică care naște instanța psihică a victimei.

Suntem dependenți – fără să conștientizăm – de suferință, de neîmplinire și nemulțumire, pentru că acesta este peisajul cunoscutului la nivel incoștient. De aceea căutăm relații care să ne ți prizonieri în așteptarea unui viitor fericit cu zâne și prinți, în timp ce irosim singurul lucru concret: Prezentul.

Te invit la o incursiune în programele mentale pentru descoperirea propriilor nevoi, amintindu-ți că vindecarea începe doar când:

1. Conștientizezi că ai o problemă.

2. Conștientizezi că nu o poți rezolva singur, prin citit, Facebook sau acumulând informații despre ea.

3. Cerând ajutor de specialitate.