Am vorbit cu Ramona Săseanu, la ”Tableta De Sănătate” de la TVR, despre cum este percepută de copii situația actuală de criză.

Așa cum am mai vorbit, pandemia de coronavirus (COVID-19) determină emoții intense, precum anxietatea, stresul și incertitudinea la adulți. Însă ce se întâmplă cu copiii? Deși au mecanisme proprii prin care fac față acestor emoții, copiii au nevoie să se simtă iubiți si sprijiniți acum mai mult ca oricând. Iar părinții ar fi bine să înțeleagă că e nevoie să ne adaptăm noii situații și asta este dificil atât pentru noi, dar și pentru cei mici.

Trăim o situație absolut inedită și pentru că nu avem cum să ne raportăm la un trecut familiar, este necesar să inventăm moduri cu totul și cu totul noi de a ne organiza timpul și de a ne petrece zilele împreună.

Copiii au nevoie de cunoscut, de rutină pentru că asta înseamnă siguranță pentru ei, ori nouă ni s-a luat certitudinea, siguranța. Niciodată generațiile noastre nu s-au confruntat cu o asemenea pandemie, așa că e nevoie să facem diferența între nevoile noastre psihologice ca adulți și nevoile psihologice ale copiilor, să le dăm spațiu să existe și mai ales să-i respectăm.

Toate astea și mai multe, în video-ul de mai jos.

 

A.R.P.I. ONLINE PRO BONO
Împreună înseamnă întregire: împreună este spiritul integrativ( rădăcina latina a cuvântului integrativ- a întregi)
Psihoterapeuți si consilieri integrativi gata să-și pună cunoștințele în practică pentru a te ajuta să gestionezi ceea ce se întâmplă acum, oferă ședințe PRO BONO (gratis) online care să includă partea psiho-somato-emoțională pentru ca tu să fii #iarășibine.