Schimbarea și generarea procesului de schimbare este esența existenței noastre și cheia fericirii, în special în momentele de incertitudine. De ce acceptarea schimbării este cheia unei vieți fericite?
Modul în care gestionăm situația care presupune renunțarea la ceea ce știm și acceptarea unei noi idei, sau a unei noi perspective, își pune amprenta asupra psihicului nostru, uneori chiar fără să realizăm modificările ce survin.

Acceptarea schimbării, sau a transformării, cum spun specialiștii in studiul comportamentului uman, este un proces permanent, indiferent dacă noi conștientizăm, sau nu. Schimbarea este esența existenței noastre.

Acest concept al schimbării îl regăsim nu doar în psihologie, dar și în literatură: „Viața este un flux”, a spus filosoful Heraclit.
Filosoful grec a subliniat în 500 î.Hr. că totul se schimbă constant și devine altceva decât ceea ce era înainte.

La fel ca un râu, viața curge mereu mai departe și, deși putem păși de la malul râului în apa râului, apele care curg peste picioarele noastre nu vor fi niciodată aceleași ape care au curs chiar și cu o secundă înainte.

Heraclit a concluzionat că, întrucât natura vieții este schimbarea, a rezista acestui flux natural înseamnă ca ființa umană să reziste însăși esenței existenței . „Nu există nimic permanent decât schimbarea”, a spus el.

 

Dacă nu creezi tu schimbarea, schimbarea oricum te creează continuu

 

Adesea suntem rezistenți la schimbări și transformări și nu ne dăm seama că schimbarea în sine este constantă. Chiar dacă îi reziști sau o eviți, acesta va intra în viața ta și destinul tău își va urma cursul.

Când acceptăm nevoia de schimbare și mai ales, când inițiem de bună voie procesul schimbării, este mai ușor să ne adaptăm la aceasta, deoarece este una dorită și noi mergem odată cu fluxul vieții.

Ne întrebăm uneori pe bună dreptate dacă toate schimbările neplanificate și neașteptate sunt cu adevărat necesare?
Ce s-ar întâmpla dacă toate schimbările sunt bune în mod implicit?

Conceptul de schimbare este deseori evitat. Mulți dintre noi ar prefera să evite schimbările, indiferent dacă sunt mari sau mici. Cu toate acestea, fie că ne dorim sau nu, schimbarea este o parte integrantă a călătoriei personale. Schimbarea este esența existenței noastre.

 

Schimbarea internă și beneficiile ei

 

Schimbarea îți permite să devii persoana care dorești să fii.

Practicarea și adoptarea schimbării este unul dintre cele mai satisfăcătoare procese psihice pe care le experimentăm pe parcursul devenirii noastre.

De asemenea, acceptarea și inițierea transformării, demonstrează că ai o abilitate foarte valoroasă, pe care o poți folosi în scopul evoluției.

Dacă ești capabil să identifici aspectele din viață de care ești nemulțumit, sau descoperi dacă este nevoie de o dezvoltare ulterioară, posibilitatea de a te schimba și abordarea curajoasă și deschisă a acesteia, arată un angajament față de progres și încredere în propriile abilități.

Unii oameni trăiesc într-o rutină permanentă. Această rutina le dă senzația de control și cunoscut. Ei știu sa facă forte bine ceea ce fac deja de-o viață.
Dar își doresc totuși altceva pentru ei, însă est foarte dificil să aducă in viața lor comportamente noi.

Pentru a evita stagnarea într-un program de viață care nu te mai împlinește pe deplin, este important ca modificările interne ale conștiinței tale să fie făcute asumat și în cunoștință de cauză, cu instrumente care să te ajute să înțelegi ce se întâmplă în sufletul și în creierul tău.

Unii oameni de pe planeta învață deja, asistați de specialiști in domeniu, să aplice algoritmi ai schimbării.
Poți și tu alege să descoperi cum să accesezi frecvențele specifice undelor cerebrale specifice transformării și mai ales să ai informațiile care au ajutat astfel de oameni sa obțină ce-și doresc, astfel încât să-ți folosești resursele interne de timp și energie și cele externe, financiare, cât mai eficient.

 

Schimbarea te ajută să mergi mai departe!

 

Este normal ca oamenii să-și lase trecutul să le devină prezent. Este mai comod să trăiești făcând ceea ce știi mai bine.

Dar mai este in noi o parte care știe că putem mai mult. Și ii auzim vocea. Atunci apare un conflict intern care poate duce la o imagine de sine scăzută, deoarece suntem dezamăgiți și în acele momente credem că potențialul nostru maxim nu poate fi atins.

Punerea în aplicare a schimbării în viața ta și inițierea dezvoltării personale prin a investi timp în visurile tale, te vor ajuta să-ți transformi trecutul într-o experiență care sa devină o scară solida ca un fundament pe care urci sigur si plin de putere și curaj.

Aceasta scară, neurologic vorbind, te poate ajuta să cobori in inconștientul tău, la panoul de comandă nevăzut al programelor care-ți conduc viața.
În deplină conștiență, ghidat de specialiști în domeniu și de programe specializate, înveți apoi să te înalți și să trăiești în noua viață la care ai visat întotdeauna.

Este de necontestat, schimbarea face parte integrantă din dezvoltarea personală și nu pot exista una fără cealaltă.
De-a lungul etapelor de viață, schimbarea este oricum inevitabilă.

Ca psiholog, dar mai ales ca mamă, am descoperit cât de dificil este pentru noi, oamenii, să acceptăm schimbarea.
Bebelușii când învață sa meargă, nu simt neapărat bucurie:
Ei trebuie să facă față în primul rând efortului fizic care este întotdeauna neplăcut…Apoi sentimentul de nesiguranță în a-și menține echilibrul.. apoi tendința de a se întoarce la trecutul lor: mersul de-a bușilea.. Deși noi ca părinți, știm cât de sănătos este pentru ei mersul in picioare, oricât ii susținem, nu este întotdeauna foarte plăcut. Vechile tendințe, in care ei merg de-a bușilea, având mai multă siguranța, sunt mult mai puternice decât nevoia de evoluției.
Și totuși.. toți reușim!

Lumea aceasta este făcută să ne susțină!

Viața înseamnă evoluție! Iar evoluție înseamnă renunțarea la siguranța cunoscutului!

Învingătorii știu asta!

 

Schimbarea – cheia fericirii

 

Acum există un algoritm al schimbării pe care știința îl susține prin cercetări documentate serios si studii de specialitate făcute la mai multe universități de prestigiu din America și chiar din Europa.
Aplicarea principiilor psihoterapiei moderne și neuroștiinței, oferă acum căi sigure prin care procesul schimbării și transformării este făcut cu mai puțin disconfort și mult mai ușor, facilitând demersul acceptării unui nou stil de viață care pare mai provocator, dar care este mult mai potrivit pentru ceea ce îți dorești să devii pentru ca sa-ți manifești potențialul maxim!

Te invit alături de mine să-ți ofer o perspectivă a schimbării, prin care frica de necunoscut și teama de a renunța la ceea ce deja cunoști vor fi mult mai ușor de acceptat!
Împreună cu comunitatea oamenilor care au descoperit deja acest algoritm al evoluției, este mult mai inteligent și mult mai ușor să evoluezi!

 

Ascultă-ți sufletul și vino!