Workshop: Tehnici psihoterapeutice pentru reducerea stresului
Dată: 23 mai 2019
Orele: 19:00- 22:00
Locația: ARPI BUCUREȘTI, Str. Vasile Lascăr, nr. 206
Taxă workshop: 200 lei
“Sunt stresat de nu mai pot” sau “s-a îmbolnăvit pe fond de stres” sunt câteva din expresiile uzuale pe care le tot auzim. Dar oare cât de bine înțelegem stresul și ce se produce de fapt în corpul și în mintea noastră?
🗣Stresul ne afectează nu doar la nivel psihic, ci afectează implicit sistemul digestiv, sistemul imunitar, felul în care ne odihnim, dar și felul în care ne comportăm. Ce se întâmplă când suntem în situații stresante?
În timpul stresului, sunt secretați hormonii specifici, care ne dau o stare de alertă de tensiune: adrenalină, norepinefrină și cortizolul. Perioadele lungi, stresante, afectează sănătatea corpului nostru prin inhibarea procesului de lupta împotriva bacteriilor, astfel, devenim mai vulnerabili la infecții microbiene, tulburări la nivelul stomacului și al intestinelor, insomnii, stări de oboseală și apatie.
În cadrul workshopului Tehnici psihoterapeutice pentru reducerea stresului susținut de Dr. Psih. Gina Chiriac, vom învăța care sunt metodele de aplanare a situațiilor stresante.
Creierul este cel care ghidează procesele chimice și hormonale din corp, iar schimbarea perspectivei ne poate ajuta să ne îmbunătățim starea psihică și, mai apoi, pe cea fizică.
Psihicul are un rol major în vindecarea corpului, iar doctorii sunt de părere că stresul este cel mai mare factor ce cauzează nenumărate boli, printre care și afecțiunile spontante, cum ar fi infarctul.
Controlarea felului în care gândim, în care gestionăm situațiile tensionate se poate face extrem de simplu atunci când ești ghidat cu ajutorul unui specialist în psihoterapie. Pentru a ști cum să ne canalizăm gândurile, cum să ne folosim respirația și felul de a vedea lucrurile, este nevoie de lucrul cu sine.
📍Prin acest workshop vom învăța:
– cum să indentificăm stresul
– cum să descoperim, prin măsurare, gradul de stres care ne afectează
– care sunt tehnicile de mindfulness pentru liniștirea minții
– cum să fim prezenți și conștienți
– cum să avem o gândire analitică și obiectivă
– cum să ne îndepărtăm de gândurile stresante
– cum să gestionăm activitățile care pot fi stresante și să le compensăm cu activități satisfăcătoare și utile, atât pentru psihic, cât și pentru corp.
– tehnici de psihoterapie pentru a ne trezi conștientă
– tehnici de psihoterapie pentru a controla situațiile sociale, profesionale sau personale care sunt problematice.
-cum să producem dopamină.
📍La acest workshop poate participa orice persoană, cu vârsta peste 18 ani, indiferent de studiile absolvite.
📍Înscrierea se face prin e-mail la adresa înscrieri@psihoterapieintegrativa.ro
Vă așteptăm!